Hizmetlerimiz
YABANCI ÇALIŞMA İZNİ
Yurtdışı Müracaat
Yabancılar, yurt dışından çalışma izni için başvurularını, uyruğunda bulundukları veya daimi ikamet ettikleri ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine yaparlar.Temsilcilikler, çalışma izin talebine ilişkin olabilecek değerlendirmeleri ile birlikte bu başvuruları doğrudan Çalışma Bakanlığına iletirler. İlgili kurumlar nezdinde başvuruların yapılması için istenilen belgeler tarafınıza iletilir, kısa sürede sonuçlanması için kanun ve yönetmeliklere uygun olarak müracaatlarınız yapılır ve dosyanız en kısa sürede tarafımızca sonuçlandırılır.
Yurtiçi Müracaat
Türkiye’de en az “altı ay” süreli ikamet izin belgesi almış veya çalışma izni ile Türkiye'de bulunan ve belge süreleri sona ermemiş olan yabancıların müracaatları ilgili bakanlığa doğrudan yapılabilir.
İzin Uzatma Müracaatı
Çalışma Bakanlığı tarafından verilmiş bir çalışma izninin süresinin uzatılabilmesi için; mevcut çalışma izninin bittiği tarihten geriye doğru en fazla iki aylık sürede olmak kaydıyla, izin süresi sona ermeden uzatma başvurusunda bulunulması gerekmektedir.
Yabancının SGK ödemelerinin kesintisiz olarak işveren tarafından yapılması gerekmekte olup, prim günlerinde eksiklik tespit edilen yabancıların izinleri uzatılmamaktadır.
YABANCI HİZMETLİ/ÇOCUK BAKICISI/YAŞLI BAKIM ELEMANI/HASTA BAKICISI
Konutunda hizmetli, çocuk bakıcısı, hasta bakıcısı ya da yaşlı bakım elemanı olarak yabancı çalıştırmak isteyenlerin, yabancının daimi ikamet ettiği ülkeden çalışma vize müracaatı yaptırarak izin almaları gerekmektedir. Yabancı Türkiye'de ise ve geçerliliği devam eden bir ikamet izni var ise doğrudan çalışma bakanlığına başvuru yapılabilmektedir. Ev Hizmetlerinde çalışacak yabancı personeller için çalışma bakanlığının kriterleri, gerekli belgeler ve izin belgesinin alınması konusunda detaylı bilgi için tarafımıza ulaşabilirsiniz.
RED RİBBON AUTHENTICATION
Filipinler uyruklu yabancılara çalışma izni alındıktan sonra, ülkelerinden çıkış yapabilmeleri için Filipinler Büyükelçiliği nezdinde Red Ribbon Authentication işlemi yapılması zorunludur. Bu işlem firmamız tarafından hızlı ve sorunsuz olarak tamamlanmakta olup, İşverenlerin hiçbir resmi kuruma gitmesine gerek kalmadan bütün işlemler tarafımızca yapılmaktadır.
YABANCI SİGORTA İŞLEMLERİ
Yabancı İkamet müracaatı sırasında istenen özel sağlık sigortası tarafımızca yaptırılmaktadır. Sigorta ücretini öğrenmek için yabancının pasaportunu tarafımıza e posta olarak göndermeniz yeterli olmaktadır.
YABANCI İKAMET İZNİ
İkamet izni belgesi yabancı kişiye bu belgenin öngördüğü süre zarfında Türkiye’de kalabilmesi için yasal bir hak tanımaktadır. Geçerli bir ikamet iznine sahip olan yabancı kişiler vize izninden muaf olarak ülkeye giriş ya da ülkeden çıkış yapabileceklerdir.
Yabancıların ikamet izni başvuruları tarafımızca yapılmakta olup, başvuruyu alan makam başvuru sırasında yabancının hazır bulunmasını istemektedir.
6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda 6 çeşit ikamet izni sayılmaktadır.
1-Kısa dönem ikamet izni,
2-Her defasında en fazla üç yıllık sürelerle verilen aile ikamet izni,
3-Öğrenim sürelerine göre verilen öğrenci ikamet izni,
4-Süre sınırı olmaksızın verilen uzun dönem ikamet izni,
5-İnsani ikamet izni, bakanlıkça belirlenen sürelerle sınırlıdır.
6-Başlangıçta 30 gün süreli olarak verilen ve toplam süresi üç yılı geçmeyecek şekilde her defasında en fazla en fazla altı aylık sürelerle uzatılabilen insan ticareti mağduru ikamet izinleridir. T
Türkiye’de ikamet edecek yabancıların ikamet izni başvuruları yurt içindeki göç idaresi müdürlüklerine yapılmaktadır.
6458 sayılı kanununun 27 inci maddesi gereğince yabancı kişinin çalışma izni alması halinde ayrıca ikamet izni almasına gerek olmamakta, çalışma izni süresince Türkiye’de kalma hakkı elde etmektedir.